Tarinoita Skifflepapoista

juttu_ksml_lokakuu

Keskisuomalainen 3.10.2016

img_4374

SP_esite_nettiin SP_esite_nettiin2 SP_esite_nettiin3 SP_esite_nettiin4

DSC_0030

Seppo: Narubasso ja laulu *Musiikkimaku: kantri ja blues *Esikuvani: Röllipeikko/Allu *Mukavin keikkamuistoni: Kihvelisoikoon/Makasiini Hankasalmi v. 2012 *Lempijuomani: pullan kanssa maito, jos ei ole pullaa niin kirkas. *Lempisyömäni: Usein Hakalan Suomimakkara ja Lidlin lihapiirakka + litra maitoo

DSC_0027

Timo: Mandoliini, huuliharppu ja laulu *Musiikkimaku: suomipop, proge ja avaruusmusiikki *Esikuvani: Donitsi-Markku, Jean Michel Jarre *Mukavin keikkamuistoni: ylivoimaisesti Grilli 21 ja Yläkaupungin Yö, anopin 70v juhlat *Lempijuomani: katso Lonkero loikkaa, Appelsiini-Cola Grandipillimehu *Lempisyömäni: kabanossi, kotipitsa ja gulaskeitto

 

DSC_0022

Ami: Pyykkilauta, matkalaukkubasso ja mamman vispilät. *Musiikkimaku: iskelmä, jazzi ja blues  *Mukavin keikkamuisto: 18 vuotiaana ensimmäinen soittokeikka  *Lempijuomani: vesi, lonkero ja olut  *Lempiruokani: kotiruoka esim. kermainen lohikeitto tumman leivän kanssa ja raikas vesi tai olut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0010

V-P Turpeinen, laulu ja Vossikka (Washburn akustinen 12-kielinen kitarakaunotar ). *Musiikkimaku: blues, rock, pinkkarit, Neil Young, suomeksi ja lontooksi. *Esikuva: legendaarinen Jussi Hämäläinen *Keikkamuisto: todennäköisesti alkupään biisit ruutilla. En muista *Lempijuoma: pitkä *Lempiruoka: Madamen kaurapuuro. Se niin mukavasti polttaa kurkussa mennen tullen

 

 

 

 

Tiedätkö, mitä on skiffle? Wikipedia kertoo aiheesta seuraavaa:

  • Skiffle on folkmusiikin alalaji
  • Skiffle on vahvasti jazz-, blues ja kantrivaikutteista
  • Skifflessä on usein halvoista ja yleisistä rakennusaineista rakennettavia soittimia, kuten pyykkilauta, kazoo, saha, teelaatikosta tehty basso ja sikarilaatikosta tehtävät kitara, banjo tai viulu, tosin kitara ja banjo ovat usein myös tavallisista rakennusaineista tehtyjä
  • Skiffle oli suosituimmillaan 1920–1940-luvuilla Yhdysvalloissa sekä 1950-luvulla Isossa-Britanniassa
  • Beatmusiikki, brittiläinen blues ja rock sekä uuden aallon folk-musiikki ovat saaneet vaikutteita skiffleyhtyeistä. Samoin monet kuuluisat brittiläiset muusikot kuten The Beatlesin Ringo Starr

Tässä teille maistiaiset kilpailevilta pappabändeiltä

HYVIÄ OHJEITA SOITINRAKENTAMISEEN

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s